donderdag 12 juli 2012

3, 2, 1 start (deel 2)

Vandaag op dagzaal de zorgcoördinator gestrikt en gevraagd naar duidelijkheid rond enkele hangende data.

Dat we komende zondag 15/7 verwacht worden voor de voorbereiding op de endoscopie van maandag 16/7, wisten we al. Hoe lang deze hospitalisatie zal duren, is koffiedik kijken. Met onze recente ervaringen zijn we voorbereid op langer dan gemiddeld...

Een laatste ingreep voor de transplantatie is dan nog het plaatsen van een Hickmancatheter (een catheter met drie toegangspoortjes). Die stond nog te twijfelen tussen 20 en 23 juli. Voor de chirurgenagenda misschien niet veel verschil, voor ons wel: de 20ste is een vrijdag, een dag voor het weekend, en in een weekend hebben we nog niet veel zien gebeuren de voorbije tijd. En de 20ste leunt ook zo gevaarlijk dicht bij de 15de, dat we ons al zagen starten...

De 25ste verwacht de oncologe ons om te starten met de chemotherapie (de conditionering, zoals ze dat zo proper noemen) die vooraf gaat aan de transplantatie.

We hebben vandaag dan ook meer dan één keer gevraagd om het Hickmangebeuren ajb op de 23ste te zetten.

Na wat rondlopen kwam de zorgcoördinator met het teleurstellende bericht dat het toch de 20 ste zou worden. Ongetwijfeld ook zichtbaar beteuterd, gaven we nog eens aan hoe belangrijk de mogelijkheid van misschien nog enkele daagjes thuis voor ons was geweest... Ze begreep het, maar tja, de chirurgenagenda... We weten het: gasthuisberg is een héél groot huis met héél veel agenda's.
Na nog wat rondlopen keerde het nieuws: Senne krijgt dan toch pas de 23ste 'zijn hickman'. Oef. Nu weten we dat we er de 23ste aan zullen beginnen (eigenlijk zondag de 22ste juli, want er moet altijd nog wat 'pre-op' onderzocht worden).

3, 2, 1 start dus, met een klein, bang hartje...

2 opmerkingen:

  1. Dag Senne, Hella, Bram, Fran,
    bedankt om de link naar de blog door te sturen.
    "Dagvlinders" klinken als zonnestralen die priemen door zwaarbewolkte lucht, "Cancidas" lijken op bandidas die vanalles van je willen afpakken, de "Hickman" komt even vreemd uit de hoek dan de Neverman uit de Yellow Submarine van The Beatles, "Sporanox" is misschien de nieuwe versie van de Parafix uit Merlina,... Het is heel indrukwekkend wat jullie allemaal beschrijven en het geeft rillingen, maar vooral goesting om jullie de nodige stevige knuffels te geven om er tegen aan te blijven gaan in een misschien slecht gecoördineerd ziekenhuis maar wel een waar veel expertise zit !
    Veel energie gewenst... en lekker warme zonnestralen, goede feeën of fantastische tovenaars, dappere ridders te paard, en een goeie slok toverdrank voor jullie allemaal.

    Stevige hugs,
    Koen, Gretel, Kieran, Luna en Pixie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We schrijven poëtischer dan bedoeld: de dagvlinders, da's een niet-bedoeld effect van de i-pad, die sneller woorden vormt dan wij kunnen typen. Maar kijk, het maakt het gebeuren wat fleuriger, zoveel is duidelijk, en het zet aan tot warm gemijmer.... (Toch maar weer aangepast: 'vlinder' moest 'kliniek' zijn...) Merci, Koen en co!!

      Verwijderen

Wil je een berichtje nalaten post dit dan hier. Je reactie wordt pas na een dag op de blog geplaatst.