maandag 6 mei 2013

genieten

Van de korte adempauze werd met volle teugen genoten. Senne genoot van zijn korte terug gewonnen vrijheid en was zijn eigen opmerkzame zelf. We waren nog maar net terug thuis van 3 weken ziekenhuis en Senne merkte onmiddellijk op dat er nu blaadjes en bloesems aan de bomen hangen. Hij ging dan ook graag de tuin verkennen en kijken of er al asperges waren. Hij vroeg wanneer de besjes en de appels rijp zouden zijn en of hij dan al terug thuis zou zijn. Daarna nog kort even voetballen met de buurjongen en dan was het slapenstijd.
In zijn eigen bed en zonder nachtverpleging of verplichte cola.
In het weekend gingen nog enkele wensen in vervulling, pitta en pizza werden met smaak gegeten er werd geaperitiefd, geklonken, gewenst en zonder jas en  pull buiten gelopen.
Je zou niet zeggen dat er 10 dagen voordien een halve long werd weggenomen. Er werd naar hartelust gevoetbald, gevolleybald en gebasketbald (60 keer gedribbeld, een nieuw record zowaar) en achter op de fiets naar de speeltuin in Leefdaal gegaan. Deze was gloednieuw en er was niemand anders in de buurt. Senne genoot met volle teugen van deze dingen en merkte dat hij meer kon dan hij en wij dachten.
Een sterk ventje dat de volgende dag moest ervaren dat je na drie weken in bed liggen, niet alles kan doen zonder spierpijn te hebben. Gelukkig deden een massage en de wil om ook op zondag nog van alles te doen wonderen en geraakte hij terug op gang om 's avonds terug naar het ziekenhuis te keren en terug de duikboot in te duiken voor een nieuw avontuur.
 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je een berichtje nalaten post dit dan hier. Je reactie wordt pas na een dag op de blog geplaatst.