woensdag 24 juli 2013

Dag +71, verhuis

Medisch gezien weinig nieuws onder de hete zon. Senne begint zijn maagsonde beter te aanvaarden en de voeding wordt lichtjes opgedreven ondanks het tweedaagse overgeven. De virussen blijven aanwezig en het adenovirus werd nu ook duidelijk in zijn bloed gespot. Voorlopig wordt hiervoor weinig extra gedaan een beetje medicatie swich maar geen grote veranderingen. Achter de schermen wordt er echter druk gezocht naar mogelijke reddingsboeien als dit virus zich verder zet.
De meest opvallende is een koe besmetten met adenovirus en rotavirus en daarna een onderdeel van de koemelk aan Senne geven. Blijkbaar is dit voor muizen met deze virussen zeer effectief gebleken.
Maar voorlopig wachten we af en wordt de cortisonen afgebouwd zodat Sennes witte bloedcellen actiever kunnen worden en hij hopelijk zelf de virussen kan bevechten.

Vandaag was ook de grote verhuis. Er zal een nieuw kind getransplanteerd worden en dus moest Senne uit zijn vertrouwde kamer met sas en airco. Senne stapte fier de gang door en ging twee deuren verder een nieuwe kamer binnen. De warmte viel op Senne en hij ervaarde voor de eerste keer deze zomer de warmte. De nieuwe kamer werd uitgerust met een zuiveringsapparaat dat het nodige lawaai en warmte geeft en daarnaast een airco die koude en nog veel meer lawaai geeft. Het houdt elkaar in balans en dat betekende een warme kamer met ongelooflijk veel lawaai.
Senne moet de tv op de luidste stand zetten om iets te verstaan en de buren zullen ook wel niet gelukkig zijn.
Maar de nieuwe kamer heeft ook zo zijn voordelen. Terug een dvd speler, een bad, geen nachtelijke monitor en de airco waar Senne graag even voor gaat staan en dan zegt: ' lekker windje, mag ik er nog een laten.'
Een beetje afwisseling van interieur na tachtig dagen kan geen kwaad voor het gemoed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je een berichtje nalaten post dit dan hier. Je reactie wordt pas na een dag op de blog geplaatst.