woensdag 31 juli 2013

dag +78, over dag +77

Dag +77 bracht veel plezier:

  • Uno gespeeld aan de deur met Kobe en zijn broer. Zo'n dubbele stapel kaarten zorgde wel eens voor verwarring, maar de overwinning werd beurtelings schoon aan mekaar doorgegeven. Tegen het einde ging Senne liggen voor de deur: hiermee werd zijn middagslaap en een zware buik aangekondigd ('s ochtend had hij voor het eerst sinds een week weer eens moeten braken).
  • Een tent gevouwen aan het hoofdeinde van zijn bed met behulp van een groot wit laken en de bedstaander. Het werkte inspirerend voor de rest van de gang die deze week 'kampthema' houdt in en rond het crea- en muziekatelier. Alleen de logistiek vond het niet zò'n grappig idee: ineens werd de voorraad grote lakens gehalveerd.
  • Oma en opa in de kamer, voor een spelletje Monopoly en een wedstrijdje balletjesgooien naar de clown op de deur. 
  • Carrosserie De Backer uit Schoten in de kamer: die totdan onbekende firma had mama's gsmnr toevallig ingevoerd bij het doorschakelen van hun vast nummer. Hilarische voicemailberichten met veel gegiechel van Senne als commentaar. Gelukkig is het euvel rechtgezet, net voordat deze firma in jaarlijks verlof gaat.
  • De tofste slips, shorts, t-shirts en pyjama's opzij gelegd voor als papa komt.  Daarmee is gezegd dat we ook weer in ons oude ritme zitten van woensdag-en-één-weekenddag 'papadag' - de andere dagen is papa weer aan het werk, en mama weer meer in het ziekenhuis. 'Vakantie' voorbij dus.
  • Nieuw badspeelgoed ontdekt in zijn zitbadkuip in de badkamer.


Dag + 77 bracht ook veel pijn:

de portacath geraakte weer uit z'n 'doosje' getrokken toen Senne van zit- naar rechtstand ging in de badkamer. Mama had de leiding nergens zien haperen, maar waarschijnlijk is het zo toch gebeurd. Brullend van de pijn geraakte Senne op bed en terwijl we wachtten op de verpleging begon ineens zijn neus ook rood te spuiten. Senne had veel pijn, zoveel was duidelijk, en brulde dus zo hard dat hij een bloedneus kreeg. Mama had even armen tekort tot de verpleging arriveerde. Snel werd duidelijk wat de pijn veroorzaakte: de intraveneuze voeding die Senne nog altijd krijgt in combinatie met de sondevoeding, was door het scheeftrekken van de naald van de portacath naast zijn ader gelopen en had in die korte tijd voor een onderhuidse zwelling gezorgd. Hopelijk snel hersteld zonder nare gevolgen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je een berichtje nalaten post dit dan hier. Je reactie wordt pas na een dag op de blog geplaatst.