zondag 5 januari 2014

een kerstverhaal...

… aan de vooravond van driekoningen.

Er was eens…

… een herfstige oproep naar gehaakte bloemetjes ten voordele van drie KULeuvenfondsen: het Nicolasfonds, Bone4kids en het mecenaatsfonds voor Primaire Immuundeficiënties (PID) waar wij ons nauw mee verbonden voelen.

Er volgde een massale reactie:
Aalten, Aarschot, Ardooie, Beigem, Bertem, Blanden, Diest, Geetbets, 's Gravenzande, Grimbergen, Groot-Bijgaarden, Heestert, Kessel-Lo, Korbeek-Dijle, Leefdaal, Leuven, Haasrode, Heverlee, Kerkom, Muizen, Rotselaar, Sint-Joris-Weert, Testelt, Tienen, Turnhout, Wakkerzeel, Westerlo, Wijgmaal, Zaventem,… zorgden voor drie uitpuilende brievenbussen vol niet te tellen handwerk.

Opnieuw volgde een oproep onzentwege. Deze keer om al dat moois te helpen verkopen. 
Opnieuw kregen we massaal reactie van A tot Z.

Het eindigde allemaal op een lange tafel in een propvol kraam op de Leuvense kerstmarkt. 
Niet alleen de gekende kaarsjes-voor-één-euro zorgden daar tien dagen voor veel warmte, ook de vele mutsen, sjaals, schalen, tassen, zakjes, lappen, ballen, mannetjes, engeltjes, muisjes, bloemetjes, boompjes, hartjes, hoedjes en sloefjes, krullen en knuffels, broches, speldjes, rekjes, magneten, slingers, linten, knijpers, hangers, bellen en gebak deden dat.
Uiteindelijk werden 25.000 kaarsjes verkocht en is er in totaal 36.480,76 € ingezameld!!!

Hoeveel al het handwerk precies heeft opgebracht, kan niet worden gereconstrueerd: het was teveel op korte tijd om te kunnen tellen. Er werden ook wat vrije giften gedaan.
Alleszins heeft het handwerk voor een fameuze extra gezorgd voor de drie fondsen van het Leuvense kinderziekenhuis!

Er is dus véél verkocht. Maar er is ook nog veel over. Dat is intussen zorgvuldig gesorteerd en gestockeerd voor de herfst/winter van 2014. Dan zoeken we andere kerstmarktjes op (tips zijn welkom :-)!) en stallen we al dat moois gewoon opnieuw uit ten voordele van het Leuvense kinderziekenhuis.

Dit kerstverhaal is alleen maar mogelijk gemaakt dankzij het groot en warm hart van velen. De reacties waren niet alleen warm en massaal maar klonken ook zo vanzelfsprekend en solidair en werkten duidelijk aanstekelijk. En zie wat het dus mogelijk maakte…

We willen alle 'hakers en kramers' ook langs deze weg ongelooflijk hard bedanken…
We wensen elk van jullie een hart(ver)warmend 2014!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je een berichtje nalaten post dit dan hier. Je reactie wordt pas na een dag op de blog geplaatst.