zaterdag 28 juli 2012

Chemo dag 3

Wat zich vooraf aankondigde als een zware dag, valt zeer goed mee. Senne had goed geslapen en sliep nog diep toen ik binnenkwam. Eens wakker bleek al snel dat Senne best wel goed gezind aan de dag begon. Goede verpleging (de mannelijke verpleging heeft niet alleen Senne's voorkeur, maar papa en vooral mama zien ze ook liever komen) waardoor de dag zeer voorspoedig begon. Tegen 9:30 u was Senne gewassen, bed vervangen, ontbeten, tanden gepoetst en mond gespoeld en al de pilletjes binnen. De pilletjes waren vandaag het enige echte zaagmoment. De airosol loopt ook van en leien dakje.
Er staan vandaag 3 chemo's op het programma, waarvan 1 nieuwe die weer verschillende reacties kan uitlokken. Maar de preventieve medicatie doet blijkbaar zijn werk en Senne heeft nergens last van. Senne zit heel de dag in de zetel en kruipt pas rond 17:30u in zijn bed voor het eerste echte filmpje van de dag. Tot dan heeft Senne heel de dag de IPad bezet gehouden waardoor papa pas laat aan het verslag kan beginnen. Senne heeft zin om te eten en doet dat dan ook goed en graag met als resultaat dat hij een kilo meer weegt dan gisteren, iets dat ze hier zelden zien.

Als je hier in de gang rondloopt dan hoor je steeds mensen over verschillende parameters en cijfers van bloedwaarden spreken. Tot op heden lijkt het Chinees voor ons maar vanaf vandaag zal hier verandering in komen. Daarnet voor het eerst de bloedwaarden van Senne gekregen met een minieme uitleg. Een blad vol met termen en cijfers. Ik onthou dat de Hemoglobine niet onder de 8 mag zakken en dat een normale waarde rond de 12 ligt.
Senne zit aan 10,6 dus nog ok. Zakt het nog verder dan krijgt hij weer een transfusie. En zo heb je dus verschillende parameters in het oog te houden. De buurman hier was daarnet zeer tevreden, zijn zoon had bepaalde waarden en daardoor mocht hij vanaf heden terug bij zijn zoon slapen. Toch een reden om ons er eens in te verdiepen, al is het voor ons nog toekomstmuziek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je een berichtje nalaten post dit dan hier. Je reactie wordt pas na een dag op de blog geplaatst.