dinsdag 24 juli 2012

voetbal

"Papa, Juuul wil bij de roltrap gaan voetballen."
Niet alleen papa en mama gebruiken Jules als motivator om iets gedaan te krijgen. Ook Senne begint de knepen van het vak te kennen.
Na een check bij de verpleging vertrekken we met ons drietjes naar Senne's voetbalplaats in het ziekenhuis, boven aan de roltrap van het onthaal. Een geschikte plaats, een mooie grote ruimte met veel supporters die passeren of zoals deze middag dineren. Eenmaal aangekomen merkt Senne op dat het stadion een beetje verbouwd moet worden. Dus de stoelen en de tafeltjes moeten aan de kant en dan zijn we klaar om met de strandbal te gaan voetballen. Het publiek glimlacht enthousiast maar het rustsignaal komt sneller dan gedacht.
"Juuul heb je zin in een ijsje?" En natuurlijk had Jules wel zin en zoals tradities het  willen wordt deze versnapering aan de vijver opgesmikkeld.
Het fluitsignaal voor de tweede helft wordt gegeven maar een onverlaat had zich met een broodje in het midden van ons voetbalterrein gezet.
"Je moet die wegjagen papa". Ik zeg dat Jules dat maar moet doen, maar volgens Senne durft Jules dat niet. We positioneren onze goals een beetje anders en beginnen aan de tweede helft. Maar Senne kan de pretbederver toch niet goed hebben en verjaagt hem met drie welgemikte schoten recht in het eten en het drinken van de bezetter. Deze druipt dan maar gedwee af en eet al stappend zijn broodje verder op.
1/0 voor Senne.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je een berichtje nalaten post dit dan hier. Je reactie wordt pas na een dag op de blog geplaatst.