woensdag 29 augustus 2012

Dag +27, wachtwoord

Gisteren leek het erop dat de dokters hun codewoord plots hadden veranderd. Door het onveranderde rapport van Sennes bloedwaarden, hadden ze "wachten" veranderd in  "uitzoeken". Het duurt nu blijkbaar ook de dokters een beetje te lang tot er nieuw vers bloed wordt aangemaakt. Wat een vlotte start leek blijkt voorlopig de processie van Echternach te zijn. De witte bloedcellen blijven hangen onder de 1000 en zouden nu toch mogen vermeerderen. En dus willen de dokters uitzoeken of de witte bloedcellen van de donor zijn of van Senne. Daarom werd het geplande DNA onderzoek van dag +30 vervroegd naar vandaag en werd een beenmergpunctie ingepland. Dit om uit te zoeken of de transplantatie al dan niet geslaagd is en of de vertraging gewoon pech is en/of te maken heeft met het CMV virus of we van vooraf aan moeten beginnen. Deze middag komt de prof vertellen dat men spoed achter het DNA onderzoek heeft laten zetten en dat ze hopen dat we begin volgende week al resultaat zouden hebben en er dus geen beenmergpunctie zal uitgevoerd worden.
En intussen kunnen we niets anders doen dan "wachten"... En hopen dat de komende dagen de witte bloedcellen toch komen. Vandaag krijgt Senne alvast rode bloedcellen en bloedplaatjes.
Die voor de korstjes zorgen hè, papa.

1 opmerking:

  1. lieve buurtjes van Karen, Geert, Hanne en Lien, we volgen jullie al een tijdje maar welke woorden van aanmoediging en troost kunnen er gezegd of geschreven worden om Senne en jullie gezin hoop en vertrouwen te geven
    we kunnen alleen bij jullie zijn in gedachten en dat doen we dan symbolisch met het branden van een "Senne-kaars"

    BeantwoordenVerwijderen

Wil je een berichtje nalaten post dit dan hier. Je reactie wordt pas na een dag op de blog geplaatst.