maandag 19 november 2012

't Is voorleesweek, en hoewel daar een oproep naar ouders achter zit, is 't bij ons onze grote dochter die ons nu al twee avonden op rij verwent met een sprookje. Gisteren sneeuwwitje, vandaag roodkapje, uit het grote sprookjesvoorleesboek. Het gebeurt in een gezellige zetel, sprookjesboek op schoot, Jan en Jef en kleine Jules vullen de kleine gaatjes tussen al die schoten, er liggen dekentjes op en tussen, en Senne slorpt geduldig die traag voorgelezen, vaak gehakte woorden mee op. Bewondering van broer voor grote zus die nu zelf leest, glinsterende glunderogen van grote zus naar broer, en toegegeven, bewondering en glunderogen ook bij ons, want wie denkt na amper twee maanden wondere letterwereld al zo getrakteerd te zullen worden?

't Is ook week van de stal bij ons, want de plakker is gestart. Idealiter was die stal geplakt en gevloerd tijdens Sennes hospitalisatie, maar zoals het 'in den bouw' wel vaker gaat, is dat dus opgeschoven. Het is een fijn vooruitzicht, eindelijk vooruitgang in die stal, niet alleen voor de plannen die (nu al bijna tien jaar!) in ons hoofd zitten, maar ook voor de werkrust van Bram die totnu zijn bureau in huis heeft. In een fase waarin hij held van iedere dag is, is het soms moeilijk pauzeren en passeren langs een viereneenhalfjarige papaverslaafde. Enige afstand tussen thuis en werk, het zal wat rust brengen in wat hoofden.

Afgelopen weekend werden sintverlangens neergetekend en geschreven. En ontstond er discussie over de kleur van de ogen van de sint. Aan hun verlangens merk ik dat we verwende en/of tevreden kinderen hebben. Senne mankeert een optrekracewagentje voor zijn autobaan. Eentje. Hij heeft het treffend getekend, en  kopieerde Fran haar 'liefste sint' erbij. Fran doet voort in het prinsessenthema en wijst er in haar brief op dat de rode laars van haar is.

Binnenkort mogen we wat verder wroeten in die verlangens. Sennes 'wensteam' van Make a Wish heeft ons gecontacteerd en naar data gevraagd waarop ze nu eens echt mogen langskomen om met hem en het ganse gezin te brainstormen over zijn ultieme wens(en). Ze delen de wensen in in 'graag iets krijgen', 'graag naar een bestemming gaan', 'graag eens iets willen zijn' en 'graag iemand ontmoeten'. Bij Senne komt er wel wat uit, en zit het in een mix van een bestemming en eens in de huid van iemand kruipen. Snelheid, spanning, groter, verder, harder, hoger,sneller,... vallen regelmatig, en zo luidop dromen alleen al zorgt voor heel wat twinkels. Benieuwd naar het vervolg...

1 opmerking:

  1. Volgens mij leunt die wensfiguur dicht aan bij ... SPIDERMAN :-))) Heel leuk voor Senne dat die wensplannen concrete vorm krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen

Wil je een berichtje nalaten post dit dan hier. Je reactie wordt pas na een dag op de blog geplaatst.