zaterdag 18 mei 2013

Dag +4 - gezocht...

... jipmama... Verdwenen tussen de vuile lakens. En voor één keer in een weekend werd de vuile was meteen van de kamer en zelfs van de gang gehaald. Aiai. Senne reageerde niet meteen fel. Dat het een zoektocht wordt tussen al de vuile lakens van gans de kliniek, dat leek hij wel een spannende opdracht te vinden. Gelukkig is zijn jipmama grijsblauw. Dat valt hopelijk wel op tussen de witte lakens. Alleen zijn de dekens hier ook van een blauwige kleur. Wordt vervolgd. Hopelijk met goeie afloop.

Vandaag een trage dag. Tekort aan rode bloedcellen houden het tempo zeker laag. Gisteren bloedplaatjes, vandaag 'een biefstuk' - de transfusies doen terug hun intrede. De witte bloedcellen staan laaglagerlaagst, zo laag hebben ze nog nooit gestaan. Wat normaliter geen goed nieuws is. Maar wij zijn er blij mee in deze fase. Alles wat op dat vlak anders loopt dan vorige keer, vinden wij goed. En de artsen duidelijk ook. De chemo die deze keer gebruikt is, doet blijkbaar toch z'n werk. Het is wel een spannende want extra infectierisicovolle fase maar voorlopig blijven ongewenste kiemen buiten. We zitten ook al halverwege ons tweede flesje handontsmetting sinds we hier vorige maand gearriveerd zijn en ook de handschoenendozen geraken snel leeg. Delen van dagelijkse rituelen.

Morgen zondag, papadag. Senne kijkt uit, telt af en op naar woens- en zondagen. Daartussen wenst hij mij elke avond een goeie nacht ('slaap goed thuis, he mama!') en vraagt hij elke ochtend wat ik thuis heb gegeten op mijn boterham. En daartussen deelt hij zijn slappeschaterlachbuien, zijn knuffels en snauwen en nog zoveel meer.
Fran kijkt ook uit en telt ook af: donderdag komt ze met haar klas op bezoek op het vierde verdiep. Zelf gevraagd en geregeld, heel content dat het kan. Of Senne in een ontvankelijke bui zal zijn, valt af te wachten. Er hangt anders wel een vrolijke foto aan de gangdeur die de vloed van enthousiaste bezoekers aan zijn deur misschien wat kan opvangen. Een foto van Senne toen hij vier werd, in de eerste kleuterklas. Bijna een jaar geleden. Een heel andere Senne. En ook weer niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je een berichtje nalaten post dit dan hier. Je reactie wordt pas na een dag op de blog geplaatst.