woensdag 1 mei 2013

De nachtwacht

De nachtwacht in ons geval de nachtverpleegster waakt over de veiligheid en doet dit in een donker kader. Juist enkele vitale onderwerpen worden opgelicht. Stil, gedecideerd en met de pillamp in aanslag controleert ze de de kostbaarheden. De temperatuur, de bloeddruk en ook de pamper worden goed in het oog gehouden. Op dat vlak kunnen we op twee oren slapen.
Alleen deed de nachtwacht dat de laatste dagen elk uur en dus zijn Senne en de bijslaper elk uur van de nacht wakker, want doorslapen als ze de thermometer onder de arm steken, uw arm afklemmen om de bloeddruk te meten en vier keer per nacht de pamper vervangen ( jaja Senne drinkt sloten soep en de afbouw van cortisonen zal er misschien ook wel voor iets tussenzitten) daar slapen we niet door. Daarbij komt dan nog dat Sennes bloeddruk elke nacht te hoog is waardoor hij druppeltjes moet inpakken met cola. Maar als je Senne vraagt of het een goede nacht was zegt hij altijd opgewekt JA. Senne valt dan ook na elke onderbreking onmiddellijk terug in slaap, hetgeen van de papa niet gezegd kan worden. Het verschil tussen nachtwaker en nacht wakker is niet groot maar toch.
Niet dat we iets tegen de nachtverpleegster hebben, neen integendeel, maar vandaag vroeg ik toch maar aan de dokter of het echt nodig was dat dit elk uur gebeurt. Tenslotte doen ze het overdag ook maar om de twee uur. Ze ging het aanpassen en dus hoopt papa dat deze nacht een betere wordt dan de vorige..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je een berichtje nalaten post dit dan hier. Je reactie wordt pas na een dag op de blog geplaatst.