donderdag 18 juli 2013

Gisteren Dag +64, cijferandus en manipulator

Als er 2 dingen zijn waar Senne, door veel in het ziekenhuis te zijn, een krak in is geworden is het met cijfers omgaan en onderhandelen / manipuleren.
Voorbeelden van zijn wiskundeknobbel ervaren we elke dag. Hij doet kleine optelsommen als we een soort van vogelpik spelen (met plakballetje en een roos of clown getekend op het raam). Hij kent zijn bloedwaarde vaak beter dan ons, hij weet in welke volgorde de 5 medicatiepompen zullen aflopen en leest vlot alle getallen en scores op de ipad tot 9999. Hij onthoudt welke score ik voor een bepaald spelletje 3 dagen geleden gehaald heb, vraagt steevast hoeveel ml hij geplast heeft en begint ook het uur te lezen.
Ook het onderhandelen met of manipuleren van zijn ouders begint hem aardig af te gaan. Meestal is de inzet het nemen van pilletjes, de tanden of oksels poetsen en weet hij dat hij in een sterke positie zit. Zo pingelt hij geregeld nog een spelletje of filmpje af, vraagt uitstel, begint gewoon te roepen, zet zich op de als vuile/ besmette aanziende vloer.
Maar soms doet hij het ook geniepiger. Als de dokter iets wil zeggen dan zet hij zijn handen op zijn oren en begint hij te roepen, maar wees gerust, hij heeft elke woord gehoord. Senne kan ook doen of hij slaapt om gesprekken af te luisteren. Er ontgaat hem niets, want kennis is macht.

Gisteren heeft Senne zijn 2 stokpaardjes gecombineerd. Hij manipuleert nu namelijk de meting van zijn saturatie.
De saturatie wordt gemeten met de monitor. Deze had al langer geen geheimen meer voor Senne. Senne plakt namelijk zelf de 5 plakkers op de juiste plaats op zijn bovenlichaam. Verbindt de klemmen met verschillende kleuren juist en zet het geluid van de monitor af.
Maar de saturatie, dit meet de zuurstofopname in het bloed, die wordt gemeten door een soort wasknijper, de krokodil, op zijn wijsvinger te zetten. Een normale waarde is 99 of 100%, voor Senne schommelt deze de laatste tijd tussen 95 en 100%. Steevast wordt er gegokt welke waarde hij zal hebben. Hij gokt zelf een getal en papa/mama en verple(e)g(st)er moeten dan ook een getal zeggen en dan zien we wie het juist heeft. Senne gokte gisteren 98%, papa 99% en de verpleegster zelf 100%. Toen de monitor aanschoot stond er 99% maar we moeten altijd even wachten om de juiste uitkomst te hebben. De monitor zakte naar 98% en bleef zo staan. Senne had alweer gewonnen tot Senne plots alle lucht uitblies en terug begon in te ademen en de monitor begon te stijgen naar de 100%. Betrapt. Senne had zijn adem zo lang mogelijk ingehouden om het cijfer laag te houden. Onze cijferandus manipulator had het geflikt.
Nu nog zijn milliliters diarree manipuleren naar nul.

2 opmerkingen:

  1. Ongelooflijk hoe hij dat doet voor een manneke van zijn leeftijd.Hier gaat alles zijn gewone gangetje maar we denken regelmatig aan jullie, zeker nu het mooi weer is en de zomer weer doorgebracht wordt in het ziekenhuis.

    groetjes Kathleen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hej Hella

    Straf hoe hij dat doet voor een manneke van zijn leeftijd hé. Hier gaat alles zijn gewone gangetje maar we denken regelmatig aan jullie.
    groetjes Kathleen

    BeantwoordenVerwijderen

Wil je een berichtje nalaten post dit dan hier. Je reactie wordt pas na een dag op de blog geplaatst.