donderdag 15 augustus 2013

Dag +93 - spelletjes allerhande

Wie kent dit spelletje niet:
Je zit in een kring. De eerste persoon fluistert een verhaaltje in het oor van de tweede. De tweede vertelt stilletjes het verhaaltje verder in het oor van nummer drie. Nummer drie prevelt wat ie nog weet tegen nummer vier enzoverder enzovoort, tot de laatste van het gezelschap zich luidop waagt aan het oorspronkelijke verhaal.
Ik speelde het vroeger bij de scouts. Later kwam ik het nog tegen in cursus en opleiding om één en ander te illustreren rond communicatie, ruis en filtering. Vandaag heb ik het gespeeld met het medisch personeel...

Gisteren kreeg Senne ineens weer ultraK voorgeschoteld: kalium dus, omdat Sennes aanhoudende diarree en de langdurige toediening van de tpn-voeding aan die k-reserves vreet. Op zich welkom dus en helemaal geen probleem, die ultraK. Alleen werd die geserveerd als een dikke rode siroop en moest die binnen enkele tellen naar binnen gespoten worden via de sonde in een hoeveelheid die gelijk stond aan het volume sondevoeding dat hier deze dagen op één uur naar binnendruppelt. Resultaat: maag in volle protest en binnen evenveel tellen lag die ultraK weer buiten, samen met de zorgvuldig ingelopen sondevoeding.

Mijn missie van vandaag was dan ook simpel: géén ultraK meer in de maag maar in de bloedbaan. Was me dat een missie zeg... Klinkt eenvoudig, net als bovenvermeld spelletje, en toch had ik tegen de middag de indruk dat ik beter Chinees had gesproken vandaag - het had misschien sneller en voor meer duidelijkheid gezorgd. Maar goed: uiteindelijk is de missie volbracht - Senne hangt aan de intraveneuze ultraK, na toch nog een mini-startdosis via de sonde.

Andere spelletjes vandaag: Uno in bad, Uno in bed, Uno in de zetel, Uno voor, tussen en na de pilletjes, Stratego van en met omamie, Stratego tussen omamie en mama o.l.v. Sergeant Senne, Stratego met mama, Wie heeft het gedaan, Wie heeft het gedaan (mama solo), Beestenboel, goudzoeken, rat op een skateboard, rat op een snowboard, vissen vangen in het voetbad, vissen vangen in het poepbad, beyblades in mekaar vijzen en bijstand zoeken bij papa via Skype, ruimtemannetje spelen met de sondebuis als antenne op meneertjes hoofd.

Enfin, ondanks de feestdag, een geanimeerd dagje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je een berichtje nalaten post dit dan hier. Je reactie wordt pas na een dag op de blog geplaatst.