donderdag 14 november 2013

goed bedoeld

Thuis zijn, dat is ook rondkijken, terug- en vooruit blikken.

1 september werd er gelopen in Bertem. 37 volwassenen en 39 kinderen deden dat gesponsord, voor de Cliniclowns. Deze actie van onze buurvrouw(en) leverde een dikke cheque op van 4940,90 EUR. Dat de cliniclowns daar nog blijer van werden, is overbodig om te schrijven. Dat wij daar zelf een heel warm gevoel aan overhouden, dat kunnen we niet genoeg zeggen en schrijven: 1000x dank aan al wie organiseerde, meeliep, aan de kant supporterde, steunde van op afstand...

Een beetje later lanceerde Puur Confituur FranSien: een geïnspireerde, eigenwijze confituur en gelei op basis van appel en rode bes. In vele opzichten een mooi en ook een heel lekker initiatief - al snel waren alle potjes uitverkocht. 600 EUR gaat naar de Kanjerkettingen in het UZ Leuven, met een bijzonder verzoek van Senne er bovenop: graag een nieuwe kraal, voor die lastige keelwissers! 1000x dank, schreef Puur Confituur zelf al. 1000x dank, Puur Confituur!!

Momenteel zijn er minstens 100 maar vermoedelijk nog een pak meer vrouwen aan het haken. Meisjesmefrouwen en ouwemevrouwe, moeders en dochters, oma's en kleindochters, overgrootmoeders en zusteroverstes, buren van familie van vrienden van collega's en omgekeerd, uit Vlaams-Brabant, over de provinciegrenzen tot in Nederland toe. Enkele pakketten vonden al hun weg naar onze brievenbussen. De meeste maaksels liggen nog gezellig bijeen in een  mand of een doos of een zak op of onder een tafel of in de zetel. Tot kleine ergernis van sommige meneren misschien die hun zetel én hun vrouw niet meer helemaal herkennen. Excuses daarvoor. Maar onze bloemenactie voor de Leuvense kerstmarkt is op z'n zachtst gezegd een overdonderend succes. Haken met een doel en een deadline lijkt haalbaar en plezant. 1000x dank voor iedereen zijn enthousiasme! Wordt vervolgd, wees gerust!

En nu we toch over goede doelen bezig zijn, ineens een afsluitende lap er bovenop. Sennes 'dokter Isabelle' zit niet stil: het KU Leuven Mecenaatsfonds Prof. Isabelle Meyts is een (recent) feit. Met het eindejaar in zicht, zijn sommige groepen, serviceclubs, bedrijven, organisaties, particulieren,... misschien nog op zoek naar een goed doel om voor te doneren. Wie zoiets ergens hoort of kan doen waaien, mag altijd het Mecenaatsfonds van professor Meyts suggereren. Stortingen daarvoor gebeuren op rekeningnummer BE45 7340 1941 7789 met vermelding EBD-MCIM01-02010. Ongetwijfeld 1000x dank!


3 opmerkingen:

  1. En er zijn zelfs mannen die hun vrouw hebben leren haken en zij zitten nu 's avonds samen in hunne zetel te haken....hoe zalig is dat!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Freya en co(nfituur)14 november 2013 om 21:42

    Ik probeer onverwoed een keelwisserkraal in het assortiment te krijgen, das zeker! Misschien bij deze al een volgende warme oproep naar het volgende fruitseizoen: al wie tegen dan rode bes in de tuin heeft en er van wil schenken: welkom, want volgend jaar brouwen we opnieuw ten voordele van... :-) ...

    BeantwoordenVerwijderen

Wil je een berichtje nalaten post dit dan hier. Je reactie wordt pas na een dag op de blog geplaatst.